Jsem průvodkyně lidí,

Jsem průvodkyně lidí,

kteří berou svůj život aktivně do svých rukou,

kteří se nespokojí s tím, co se v jejich životě děje, ale aktivně ho přetvářejí.

Jsem prostředníkem dětem i dospělým, aby šli přímou cestou ke svým cílům a přáním v osobním i pracovním životě, k plnému fyzickému i duševnímu zdraví.

Starám se o to, aby cesty k cíli byly 3x nej:

co nejefektivnější a nejelegantnější a využívám k tomu to nejnovější, co je dispozici.

O svoje know how a pocit „tak tohle byla ta správná výhybka v životě“ se dělím s těmi nejzvědavějšími ve svých kurzech.

úterý 16. června 2015

Když je půlkulato - jak to vidím já



Půlkulato je v červnu.
Miluju červen - je to voňavý měsíc!


  • voní jahodami ze zahrádky mojí tety. Pro městské dítě vyrůstající v paneláku to bylo zvláštní - sama si utrhnout zralou štavnatou jahodu.
  • voní květem černého bezu. Velký keř rostl na konci dvorku u domku mojí babičky a museli jsme se i trochu sklonit, abychom mohli jít "tam dozáádu". Tak to říkala babička a znamenalo to, že jdeme ke králíkům úplně vzadu na dvorku.  Maminka z květů bezu vyráběla domácí limonádu. Ve velké lahvi od okurek dozrávala okně komory. Tam měla dostatek slunce. Byla lehká, perlivá a nakyslá.
  •  voní květem jasmínu z vilové čtvrti.  Krátila jsem si tudy cestu domů po zkouškách na vysoké škole. Byl to takový můj rituál. Po úspěšné zkoušce jsem si koupila nějaký dárek pro radost a vracela se dlouhou procházkou domů
  •  voní  vybranými  školními učebnicemi, které jsou  poskládány  na hromádkách a čekají na přenesení do nižších tříd.
  • taky voní prázdnými školními chodbami, když děti odešly s vysvědčením domů.  To je vůně všech ibišků, pelargónií, tlustic, zelenců,voskovek a fíkusů vystěhovaných na chodby, aby ve třídách nepřekážely při velkém prázdninovém úklidu a aby bylo snazší o ně během letních měsíců pečovat. A ještě vůně všech květin podarovaných učitelům a učitelkám.



 

Červen je zrátka zvláštní  magický měsíc


       Uzavírá první polovinu roku (a školní rok dokonce celý) –  dává šanci k prvnímu většímu  zastavení a bilancování, zhodnocení. Od počátku roku je za námi dostatečně dlouhá doba, abychom mohli porovnat, kde jsme byli tehdy a kde jsme teď.  Abychom se mohli pochválit za každý úspěch, abychom mohli zkorigovat svoje chybky, chyby a přešlapy. 


      Příroda vydává první plody, jsou sladké a lahodné, jsou první odměnou. Ale největší období sklizně se teprve chystá. Nelze se zastavit. Stále je třeba mířit k cíli. 


       Přesto (nebo právě proto ?) začíná období dovolených, abychom nabrali síly a správným způsobem využily vše, co jsme v první části roku vložili do své práce, studia, vlastního rozvoje, tvůrčích porjeků, zkrášlování těla i ducha. Prostě abychom ve finiši ze sebe vydali to nejlepší.


    A tak vám přeju příjemné ohlédnutí za první půlkou roku a skvělou dovolenou a pak už jen…

…však vy víte:


Klasik říká: „A pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty!“



Pro mě jistota je téměř synonymem strnutí.


Takže to změníme: 


A pak už jen samá pozitiva a pohyb dopředu

…nebo nahoru

…nebo k cíli

…nebo k naplnění snů



Žádné komentáře:

Okomentovat